Nieuws over de Tippe

Nieuws - 20 juni 2021

De buurt wordt voor alle leeftijden. (https://stadshagen.nl/buurt/de-tippe/)

Spelen, opleiding, werken, vrije tijd en zorg, je vindt het in De Tippe. Starters vinden hier hun eerste woning, maar ook hun tweede als ze iets groters willen voor hun gezin. Van appartement naar rijwoning met een kindvriendelijke binnenplaats, van een tweekapper met tuin als de kinderen wat ouder zijn naar een levensloopbestendige woning met minder onderhoud, je kunt gewoon in je eigen buurt blijven wonen. Daarnaast wordt de buurt duurzaam gebouwd, met oog voor wat we nu en straks belangrijk vinden op het gebied van natuur en klimaat. Energiezuinige bebouwing, opvangen van heftige regenval en veel groen voor verkoeling in de zomer: ook voor klimaatbewust wonen hoef je er niet meer weg.

Het wordt een vriendelijke en groene buurt. Stedelijk wonen met het veilige en knusse gevoel van een dorp. Goed bereikbaar, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers en met weinig auto’s op straat. Je maakt gemakkelijk een praatje langs een van de fiets- en wandelpaden of in de Tippehubs. Er is ruimte voor toekomstbestendige woningen en er kunnen zorgwoningen komen, zelfstandig opgezet of samen met een zorgorganisatie. Samenwerken in co-creatie, mantelzorg of elkaar gewoon een handje helpen, onderlinge betrokkenheid staat centraal.

De Tippe wordt dubbelzinnig groen: vol met groene natuur én met groene, duurzame ideeën. Groen als duurzame verbinding tussen stad en IJsseldelta en als ontmoetingsplaats met de buurtgenoten. Je kunt zelf tuinieren in je eigen tuin of binnenplaats én samen met je buren in de buurttuin of stadsboerderij. Er komt een lint van fruit- en notenbomen door de buurt om samen van te genieten en ook op veel daken wordt het groen. Je kunt zelf je woning duurzaam maken, of samen de hele straat. Of je nou groene vingers hebt of een groen hart, groen krijgt een plek in De Tippe.

Interesse gewekt

Voeg een regel toe die gebruikers vertelt hoe gemakkelijk ze contact met u kunnen opnemen